http://www.kleinzwaluwenslag.nlExtra informatie bij de cursussen houtdraaien.

Begin 2016 is de  werkplaats verbouwd tot een werkplaats annex cursuslokaal. Er staan continu tenminste 7 draaibanken zodat iedere cursist een eigen bank heeft. Deze cursussen worden ook aangekondigd op Facebook en in de nieuwsbrief (onderaan deze pagina kan je je inschrijven). Om op de hoogte gehouden te worden van het cursusaanbod klik HIER op ‘vind ik leuk’. Er zijn verschillende cursussen. Een basis cursus, schalen draaien, schroefdraad strelen en holle vormen draaien. Als je aan een van deze workshops mee wil doen en er staat “uitverkocht” op de site, kun je je emailadres invullen. Dan krijg je een bericht als er iemand afzegt. en ik stuur je een bericht wanneer jouw workshop of cursus weer ingepland staat! Verder zullen er af en toe gast houtdraaiers zijn om een workshop te geven.

Waar is het?

Wardsestraat 15, 7031 HD, Nieuw-Wehl. Goed bereikbaar met de auto of trein.  Klik hier voor een plattegrond.

Op wat voor draaibank wordt er les gegeven?

Op een aantal verschillende banken. Al deze banken behoren tot de top in hun prijsklasse. Interessant dus als je overweegt om een draaibank aan te schaffen maar nog twijfelt over welke het moet worden. De draaibanken zijn van Oneway, Robust, Vicmarc en Stratos.

Moet ik mijn eigen beitels meenemen?

Nee, dat is niet nodig. Het mag wel natuurlijk, als je ze wil slijpen, of advies wil… Maar alle gereedschappen en hout zijn aanwezig.

Kan ik in de buurt ergens overnachten?

Zeker! in het historische stadje Doesburg is een hotel maar ook prachtige B&B’s. Mooi is ook het toeristische Zeddam op de rand van het Montferland.

Hier is nog een lijst van B&B’s en hotels die worden aangeraden door cursisten in willekeurige volgorde:

 

Kan ik ergens met een camper staan?

Er zijn een aantal camperplekken in de buurt:

Hoe groot is de groep?

Een groep bestaat doorgaans uit maximaal uit 6 mensen.

Is het gevaarlijk?

Nee. Desalniettemin nemen we een aantal voorzorgsmaatregelen. Iedere cursist draagt achter de draaibank gezichtsbescherming. Doe ringen of kettingen af en draag geen fladderende kleding of shawls.

Kan ik ook privéles krijgen?

Ja dat kan! Als je in 1 dag zoveel mogelijk informatie tot je wil nemen, of specifieke vragen of problemen hebt, kan privéles een goede oplossing zijn. De kosten voor een dag privéles bedragen € 375,– voor de eerste persoon en € 55,– voor iedere volgende persoon. (minimaal 3 maximaal 6). Om een afspraak te plannen neem contact op via mail of telefoon.

basis cursus houtdraaien

Selecteer een Afleverpunt