DUE TO CORONA THE OPEN DAY IS CANCELED / DE OPEN DAG GAAT NIET DOOR / TdoT FINDET NICHT STATT!

Op Tweede Paasdag 13 april gooi ik de deuren van de werkplaats weer open. In de werkplaats en 5 grote tenten daaromheen kun je van 10 tot 17 uur weer kijken naar de beste houtdraaiers en hun producten. Ik heb weer een aantal houtdraaiers die ik bewonder gevraagd om hier te komen demonstreren. Hieronder vind je een opsomming van alle demonstrateurs die die dag akte de présence geven. Jan en Monique Hovens, Pat Caroll, Andrew Hall, Ronny Eelen, Rainer Bucken, Clive Brooks, Terry Smart, Rien van Lieshout.

Kom op tijd, want er is voldoende te zien!

Het werk van alle draaiers is ook te zien en te koop. Toegang en koffie is gratis!

De komende weken zal ik regelmatig iets over de open dag toevoegen aan deze pagina.

Andrew Hall

Workshop hoed draaien

Workshop hoed draaien

 

Andrew is professioneel houtdraaier in Engeland. Hij is vooral bekend van zijn hoeden. Hij heeft er heel veel gemaakt. Flinterdun met gebogen randen. Op de open dag zal hij een “bowlguitar” maken en er ook op spelen! In Engeland kan een houtdraaievenement niet bestaan zonder dat Andrew erbij is. Hij reist alle houtdraaiclubs af om demonstraties te geven terwijl hij eigenlijk niet van reizen houdt. Ik ben dan ook blij dat hij naar Nederland wilde komen.

Andrew geeft na de open dag nog een cursus hoeden maken van 2 dagen. Die vind je hier…

 


 

Terry Smart

Chestnut logo Velen hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van Terry Smart. Maar hij is DE man achter Chestnut Products. Hij ontwikkelde een heel scala aan afwerkingsproducten voor de houtdraaier. En op 13 april kun je hem het hemd van het lijf vragen. Welk product heb ik waarvoor nodig? Terry legt het met plezier nog eens uit. In het Engels overigens…


Pat Caroll

Pat Caroll is een houtdraaier uit het zuiden van Ierland. Hij is vooral bekend vanwege zijn holle vormen waar hij kleur en textuur met elkaar verbindt. Hij heeft een groot oog voor klein detail en is altijd bezig om zijn grenzen te verleggen. Pat zal op de open dag 3 demonstraties geven. Om een zitplaats te bemachtigen moet je je registreren.


AANBIEDING

Alleen tijdens de open dag heb ik een aantal aanbiedingen. Deze gelden niet online. Alleen af te halen in de werkplaats op 13 april.

De Pro Edge slijpmachine     € 449,–

 

 


JAN HOVENS

Jan Hovens is een graag geziene gast bij mij in de werkplaats. Tot vervelens toe kunnen we **weh**ren over houtdraaien en wat er eventueel verder nog gebeurt in de wereld. Jan is een autoriteit op houtdraaigebied. Ik vind het altijd het mooiste als Jan schroefdraad streelt. Het gemak waarmee verraadt jarenlange ervaring. Zijn doosjes zijn magnifiek! Hij zal er vast weer een paar maken tijdens de open dag. Ik hoop dat hij er een aantal voor de verkoop in de galerie zet.

 

 

Monique Hovens tref je iets verderop aan tijdens de open dag. Ze “schildert” met een brandpen mooie taferelen in hout. En iedereen mag bij haar aanschuiven om het zelf ook eens te proberen.


RONNY EELEN

Ronny Eelen te gast bij dehoutdraaierij op tweede paasdag

Er is niemand op de open dag die zoveel workshops en cursussen heeft gedaan als Ronny. Hij reist half Europa af om andere houtdraaiers beter te leren kennen en van hun technieken te leren. Ronny heeft zich dan ook ontwikkeld tot een alleskunner, maar zijn voorliefde ligt bij de schalen, borden, holle vormen en vazen. Je vindt Ronny in de tent bij de houtverkoop en je herkent hem aan zijn baard. Op deze foto gaat het nog wel met die baard….


Clive Brooks

Clive Brooks

Clive Brooks is de vertegenwoordiger van Robert Sorby.  Clive is zelf houtdraaier en kent dus de problemen en de kleine geluksmomentjes van andere houtdraaiers. Dat maakt hem tot een sparring partner die toevallig ook bij een fabrikant van houtdraaigereedschap werkt. Clive zal op de open dag Onder anderen de Pro Edge bandslijpmachine laten zien. Hij was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de ProEdge en vertelt er graag en veel over! Neem gerust een beitel mee en vraag hem om deze te slijpen op de ProEdge, hij doet het snel en met plezier!


Marco Eilander

Veel houtdraaiers maken alleen maar pennen. Ik heb er nog nooit één gemaakt en daarom verkoop ik het ook niet. Maar Marco wel! Daarom heeft hij een flinke stand op de open dag gevuld met al zijn pennen en benodigdheden om ze te maken. Marco runt de website https://www.houtdraaiwerken-penkits.nl/


Rainer Bucken

Rainer maakt ook pennen en ringen. Zeer precies en in hoog tempo. Omdat Marco druk is met de verkoop van zijn spullen, laat Rainer het gewoon zien. Hij staat dan ook naast Marco’s stand. Rainer is Duitser die heel goed Nederlands spreekt. Vraag hem dus gerust alles wat je weten wil! (over pennen en ringen)


Rien van Lieshout.

Toen Rien van Lieshout pensioneerde als bouwvakker had hij eindelijk tijd voor zijn passie. Houtbewerken. Veel gehoorde kreten van Rien zijn: “Een 5 duimer in een balk slaan is geen houtbewerken”. en “Ik heb 45 jaar dingen van tekeningen gemaakt, dat was lang genoeg!” en “als je van Lieshout heet kun je geen metselaar worden”. Nadat Rien een cursus bij Martin Adomat had gevolgd was de beer los. Hij kocht zich een zwaardere draaibank en vanaf toen werden er alleen nog maar schalen en vazen gemaakt! Niet van tekening, ik zie wel wat het wordt… Zijn handen zijn te groot voor filigrein werk zegt hij zelf. De vorm, de structuur van het hout en de afwerking moeten bij elkaar passen volgens de altijd vrolijke Brabander. Dit jaar laat Rien op de open dag zien hoe je de binnenkant van een holle vorm snel en netjes uitholt.